Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi Kitap Basmıyor

Boğaziçi Üniversitesi’nin yönetim yapısına yapılan müdahale kültür hayatımız için malesef yıkıcı bir etki doğurdu. Henüz sanırım kimse bununla ilgili yazmadı ama Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi kapanmasa da faaliyetlerini durdurmuş durumda gibi. Yayınevi’nin internet sayfasında giriş sayfasında yer alan “yeni kitaplar” arasında dört kitap bulunuyor ve bunların tamamının basım dönemi Ekim 2020-Ocak 2021 arasında değişiyor. Yayınevi’nin twitter sayfasındaki son twit de 15 Aralık 2020 tarihli.

Yayınevi’nin yayın kurulu başkanlığını 2004 yılından bu yana yürüten Murat Gülsoy görevinden istifa ettiğini 7 Ocak 2021 günü bir twit ile duyurmuştu. Anlaşılan yayın politikasını devam ettirme imkanı kalmayınca Murat Hoca görevinden istifa etti ve yayınevi de sessizliğe büründü. Halihazırda yayın kurulu üyeleri: Prof. Dr. Günhan Dündar, Prof. Dr. Nadir Özbek, Doç. Dr. Gün Kut.

Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi özellikle son 3-4 yıldır çok kaliteli kitaplar basıyordu. Bir kısmını kütüphaneme ekleme şansını bulduğum kitaplardan bir kısmını ise malesef baskısı tükenmesi nedeniyle takip listelerime aldım. Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi mevcut yönetimi ile bu kitapları yeniden basmayacaktır ama umarım başka bir yayınevi tarafından basılmayan bu kitaplar yeniden basılır.

Yorum bırakın